juli 20, 2024

Baby Born dukker er stadig populære hos børnene

Siden Baby Born dukker blev lanceret på legetøjsmarkedet i begyndelsen af 1990’erne, har salget af dem være ganske overvældende, og det er da også langt de fleste piger – og drenge – der kan huske at have haft sin helt egen ”baby” at tage sig af. Baby Born dukker er, for de der dog ikke erindrer sådanne dukker, en legetøjsbaby, der på realistisk vis kræver pasning og pleje, at blive madet, få skiftet ble og i det hele taget har ganske livagtige behov. En livagtig dukke der i mange år har udgjort et drømmescenarie for de yngre børn, der har ønsket én, de kan tage sig af og passe på, som var det deres egen. At tage sig af en dukke på samme måde, som man ville tage sig af et lille barn, har til alle tider været en ganske central og implementeret i børns leg, og Baby Born dukker har kun gjort denne leg mere realistisk – og derfor også meget mere underholdende for barnet. Det er en investering i barnets omsorgslære samt et perfekt supplement til en leg, der kun bliver mere dragende og realistisk for barnet, hvilket har en meget stimulerende effekt.

Baby Born dukker kan tages med alle steder, dit barn skal hen

En del af Baby Born dukkers naturlighed og realistiske effekt som legetøj, er naturligvis også dukkens livsagtige størrelse og udseende. Baby Born dukker er på størrelse med nyfødte babyer, og de opfører sig ligeledes. For at legen bliver så realistisk som muligt, kan det derfor også anbefales at lade barnet tage dukken med sig, når I skal ud. Hvad enten det er til ærinder i dagligdagen, på visit eller på ferie. Dukken fylder ikke meget, men den vil fylde enormt meget for barnet, der vil have den som en tilbagevendende ”legekammerat” og ikke mindst som et fast indslag at skulle tage sig af. Når Baby Born dukker er sultne, skal de mades, når de græder, skal de trøstes – og så fremdeles. Barnet vil altså lære at skulle holde øje med andres behov, også når det er på farten, og det er en værdifuld lektion at give sit barn med i bagagen gennem leg fra barnsben. Derfor er Baby Born dukker også værdifulde gaver at give til sit barn eller andres, hvilket man kan huske på næste gang, der er gaver på dagsordenen til for eksempel jul eller fødselsdage.

 

Gode gaveidéer: Tilbehør til Baby Born dukker

Udover selve dukken har Baby Born dukker naturligvis også en masse tilbehør, der kan supplere pasningen og gøre legen langt mere spændende. Der findes for eksempel forskelligt tøj, man kan iklæde sin Baby Born dukke – alt afhængigt af hvilken lejlighed, det skal passe til, ganske som man ville klæde sig selv på – og forskelligt legetøj samt mere funktionsdygtige ting såsom en babylift eller -seng. I det store og hele kan man sige, at der findes tilbehør som til rigtige babyer, og det er netop med til at gøre legen med Baby Born dukker meget mere realistisk og meget mere underholdende. Barnet kan altså være med til at personliggøre sin dukke ved at vælge eller at ønske sig diverse tilbehørsdele, og på denne måde bliver legen også langt mere inddragende for barnet. Desuden vil det være spændende for barnet at ønske sig nyt tilbehør i gave, såsom det nyeste sæt tøj eller et stykke legetøj til dukken, som man endnu ikke har, og det udgør samtidig en udmærket mulighed for at koordinere gaver med sådan et samlesæt, således at forskellige familiemedlemmer kan købe forskelligt tilbehør, som barnet ønsker sig til sin dukke.