juli 20, 2024

Træfældning i København skal gøres professionelt

En træfældning er som regel ikke nogen nem affære. Bor man i storbyen, kan fældningen blive endnu mere udfordrende. Især fordi der bor mange mennesker på træng plads, er det vigtigt, at træfældningen bliver udført på korrekt vis – ellers kan det være til skade for både mennesker, bygninger, biler og meget mere. Derfor er det meget vigtigt, at man ikke begiver sig ud i at fælde træer på egen hånd i storbyen – naturligvis medmindre man har erfaring inden for området. Træfældning kræver nemlig planlægning, professionel vurdering og ikke mindst en korrekt udførelse af fældningen.

Ved tæt bebyggelse kræver en fældning, at man har kompetencerne til at fjerne træet til trods for, at det ikke kan lægges ned i dets længde. Her skal man som fagmand skære træet i mindre stykker for at kunne fjerne det korrekt og sikkert, og netop dette kræver som regel en professionel aborist.

Når du vælger en aborist

En aborist er en fagmand, der ved eller arbejder med træer, herunder træfældning. Med andre ord kan en aborist levere den knowhow om træer og buske, som almindelige mennesker ikke besidder. Har du brug for en aborist til professionel træfældning i København, så sørg for, at fagmanden har den rette årvågenhed, som det kræver at fælde et træ midt i storbyen.

Et pejlemærke, som du kan navigere efter, er certificering. Siden 2001 har det været muligt at kunne certificeres som træplejer gennem DTF (Dansk Træplejeforening). Hold øje med, om den fagmand du overvejer, har den rette certificering inden for træfældning. I foreningen deler fagmændene viden og erfaring med hinanden, hvor certificeringen også vidner om, at fagfolkene arbejder med produktion og plantning af bytræer, som indebærer pleje og planlægning inden for faget.

Hvad koster en træfældning?

Prisen på en træfældning kan variere meget. Prisen afhænger ofte af, hvor stort træet er – og derfor også hvor stor arbejdsopgaven er. Når det gælder træfældning i byen, er det bedre at finde en fagmand med de rette kompetencer end at nøjes. I sidste ende kan du komme til at betale meget mere i forsikringsskader, hvis arbejdet ikke udføres korrekt, fordi du beslutter dig for, at opgaven sagtens kan klares af en ufaglært.

Du kan med fordel indhente tilbud ved forskellige træplejere, så du får mest for pengene. Som regel tilbyder fagfolkene et uforpligtende tilbud, som du altid har ret til at afslå, hvis du skulle finde et bedre tilbud. Med en grundig research vil du få den bedst egnede fagmand til opgaven – det er garanteret. Vores råd er derfor, at du bør investere pengene i at få fældet træet sikkert og korrekt. De penge, du lægger ud for træfældningen, vil i sidste ende være givet godt ud, når træet er blevet fjernet på bedste vis.